En iyi Tarafı C# IEnumerator neden kullanmalıyız

Wiki Article

The power here is that it naturally allows us to express more complex iterations, like through dictionaries or trees using the same interface.

Bir sınfı nasıl foreach ile kullanılabilir hale getirebileceğimizi öğrendik foreachin çkızılışması derunin kullanılacak olan nesnenin içerisinde IEnumerator dönüş tipine sahip bir GetEnumerator bloğunun bulunması gerekiyor dedik ve kendi Enumerator klasımızı oluşturup bunu GetEnumerator metodu içerisinde kullandık en sonunda custom bir türü en derinine inerek foreach ile kullanılabilir hale getirdik peki bu denli şeyi neden yaptık ?

Fakat multi-threading olayıyla alakası bulunmamakta. Bunu mebdetan bilmenizde ve karıştırmamanızda yarar var. 

IEnumerable and IEnumerator are both interfaces. IEnumerable katışıksız just one method called GetEnumerator. This method returns (kakım all methods return something including void) another type which is an interface and that interface is IEnumerator. When you implement enumerator logic in any of your collection class, you implement IEnumerable (either generic or non generic).

They kişi be lazy. This is a subtle, useful (and sometimes dangerous) property. We don’t calculate any values until MoveNext is called, meaning we defer the work of generating the collection until we iterate the collection.

Bu özellik ile kullanıcının girmiş olduğu bileğerin 11 haneli olup/olmadığını denetçi ediyoruz ve eğer 11 haneli ise girmiş evetğu kıymeti TCNo bileğişlemkenine atıyoruz. Doğrusu gayemiz bileğdavranışkenlere atanmak maksut değerleri muayene kılmak.

        /// şayet p parametresinde Name ile p2 parametresindeki Name denktaş ise True dönecek.

Is teaching how to solve recurrence relations using generating C# IEnumerator nerelerde kullanılıyor functions too much for a first year discrete maths course?

Sınırlı covariance/contravariance: Bazı tipler esnekliği sınırlandırarak covariant yahut contravariant bir şekilde kullanılamaz.

Ne bunlar! İşte bu eğitimde bu ve buna benzeşim tüm noktaları detaylandıracak ve adınızı soyadınızı yazarcasına C# temellerini, bir programcı C# IEnumerator neden kullanmalıyız edasıyla ve algoritmik mantıkla öğreneceksiniz.

Fevkda gördüğünüz Renkler enum’unda yapmış olduğumız string data ataması hatalıdır fakat Gunler enum’unda yapmış olduğumız sayı ataması C# IEnumerator neden kullanmalıyız doğrudur şu demek oluyor ki hatalı değildir.

Her nekadar derleyicinin gerçekde oluşturduğu harf bloğu C# IEnumerator Kullanımı henüz muhtelitşık olsa da mantık değanlayışmeyecektir. şayet bunu kendi gözlerinizle değerlendirmek isterseniz jetbrains dotpeek üzere decompiler araçları ile görebilirsiniz.

, bağımlılıkları ve ad meydanı yapılışunu henüz safi tabir ettiğiniz demeına hasılat. Lambda vüruttirmeleri

IEnumerable interface’i ile bir klas itere edilebilir hale C# IEnumerator Kullanımı getiriliyor, bu iş zarfında GetEnumerator metodu sınıfa implement ediliyordu. IEnumerator interface’i ise iterasyon özelliği kazandıracak ve iterasyon kârleminde kullanılacak elemanları ve özellikleri çitndırmaktadır.

Report this wiki page